Onze heerlijke kersen

Bij Kers en Kiwi telen we 11 verschillende soorten zoete kersen, elk met hun eigen unieke smaak en kenmerken. We zijn trots op de passie en toewijding die we in onze kersen steken en we willen graag dat u dit zelf ervaart.

Onze heerlijke kersenrassen

We telen 11 verschillende soorten kersen, elk met hun eigen unieke smaakprofiel. Van de zoete en sappige Kordia tot de knapperige en smaakvolle Napoleon, we hebben voor elk wat wils. De hoofdrassen zijn bij ons Areko, Sweet Areana, Prim3.1.

Kordia

Een heerlijke zoete en sappige kers met een dieprode kleur.

Napoleon

Een knapperige en smaakvolle kers met een lichtzure ondertoon.

Merchant

Een klassieke kers met een zoete smaak en stevige structuur.

Vanda

Een sappige kers met een verrukkelijke zoetheid.


"Dikke, rode kersen daagden je uit. “Neem mij mee!”, riepen ze. Want ja, je moet toch proeven of het wel lekkere kersen zijn. Voor je het goed en wel beseft, heb je half het bakje leeggegeten. De volle maag kunnen we misschien niet meer omzeilen, het schuldgevoel blijkt echter voor niets nodig. Want kersen zijn niet alleen heel erg lekker, ze zijn ook nog eens super gezond!"  

  •  Kersen zijn echte vitaminebommetjes, er zit vooral veel vitamine A en C in. Daarnaast bevatten kersen ook de mineralen koper en kalium. 
  •  Kersen zijn gezond voor het hart
  •  Kersen zijn rijk aan mineralen, waaronder kalium. Deze stof houdt de vochtbalans in het menselijk lichaam op peil en verkleint zo de kans op hartritmestoornissen. Bovendien heeft de kers een bloeddrukverlagend effect.
  •  Kersen tegen jicht

De behandeling van jicht is vaak een combinatie van medicatie met een streng voedingspatroon. Wie lijdt aan jicht, kan dan ook nog baat hebben bij het eten van kersen. Want uit onderzoek blijkt immers dat de kans op een jichtaanval aanzienlijk vermindert (tot wel 35%)   wanneer je dagelijks een portie gezonde kersen eet.